AFLA DACA SE POTRIVESTE UN ACVARIU CU PESTII STILULUI TAU DE VIATA

Detinerea unui acvariu este o activitate de familie minunata, insa un acvariu cu pesti nu este un simplu obiect de decor. Intretinerea lui presupune timp si dedicare pentru a te asigura ca pestii duc cea mai buna viata pe care o pot avea.

Desi e bine sa fie implicati si copiii in ingrijirea lor, nu trebuie totusi lasati nesupravegheati, pestii fiind foarte sensibili la factorii externi.

Daca nu ai timp sa te ocupati personal de curatarea acvariului, ar fi bine sa apelezi la o firma spcializata in acest lucru.

Atunci cand pleci de acasa mai multe zile poti sa folosesti un dispozitiv de hranire automat, dar daca perioada de timp este mai lunga trebuie sa angajezi o persoana care sa aiba grija de acvariu si sa il curete pentru a pastra apa in cea mai buna stare.

Desi foarte rar intalnit, exista un risc de imbolnavire a detinatorilor de acvarii – pestii pot transmite infectii microbacteriene ce pot provoca probleme dermatologice. Riscul de infectare este mai mare in cazul persoanelor cu un sistem imunitar scazut.

Daca ajungi la concluzia ca un acvariu cu pesti nu mai este potrivit pentru tine, incerca sa gasesti o alta persoana care sa il ia. Nu incerca sa eliberezi pestii in mediul natural, acest lucru poate fi daunator atat pentru pestii din acvariu cat si pentru ecosistemul in care i-ai putea duce.

In prezent majoritatea pet shop-urilor au de vanzare o multitudine de specii pe pesti. In general pestii crescuti pentru a trai in acvarii sunt mai sanatosi si vor avea o viata mai lunga.

Costurile si timpul de intretinere al unui acvariu variaza la fel de mult precum caracteristicile de culoare, dimensiune si durata de viata a fiecarei specii.

Costul echipamentului menit sa pastreze un mediu sanatos in acvariu este adesea mai ridicat de cat coastul de cumparare al pestilor.

Daca este prima data cand ai un acvariu este de preferat sa alegi niste pesti care nu au necesitati foarte complicate de intretinere. Pestii de apa dulce sunt mai usor si mai ieftin de intretinut decat cei de apa sarata.

Ca sa te asiguri ca pesti pe care ii vei cumpara vor fi sanatosi este bine sa mergi de cateva ori inainte la pet shop-ul de unde vrei sa ii cumpari. Daca in oricare din dati observi pesti morti sau cu semne de imbolnavire exista o sansa foarte mare ca toti pestii din acel acvariu sa fie bolnavi.

In general este bine sa alegi un peste care se comporta normal si are aripioarele deschise. Nu ar trebui sa respire alert sau sacadat, poti sa compari pestii din acvariu pentru a stablili sanatatea celui pe care vrei sa il cumpari.

Nu ar trebui sa aiba rani sau pete anormale pe corp. Cel mai bine este sa te informezi cu privire al anumite specii inainte de a alege, ca sa poti stabilii daca cei pe care ii doresti se comporta normal.